Home Cultural Tocănița românească – vedeta Concursului Internațional de „Cocido”
Tocănița românească – vedeta Concursului Internațional de „Cocido”

Tocănița românească – vedeta Concursului Internațional de „Cocido”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

A doua ediție a Concursului Internațional de „Cocido” din Torreviaja, provincia Alicante, a reunit, sâmbătă, 1  februarie, peste 100 de participanți, care au prezentat diferite variante ale mâncării tradiționale spaniole pe nume „cocido”.

tocanita 2

Competiția are patru secțiuni: Cocido con Pelotas (Cocido cu bile), Cocido tradicional en Vega Baja, Cocido Internațional și Cocido Regional.tocanita 1

Secțiunea Cocido Internațional a fost câștigată de românca Gianina Stelian, care a reușit să convingă juriul că această mâncare preparată în stilul tocăniței românești, merită locul întâi.

În afara concursului, românca le-a mai oferit celor prezenți și sarmale și le-a explicat că acesta este un fel de mâncare specific românesc, iar alături de tocăniță ocupă un loc principal în menurile tipice țării noastre.

„Diferența între tocănița romnescă și cea spaniolă se află în condimentele folosite. Multe din ingredientele folosite frecvent în România se găsesc greu în Spania, iar acesta este motivul pentru care diferă gustul”, a precizat Gianina Stelian.

Concurso de cocido

Concursul Internațional de Cocido este organizat de Asociația Gastronomică din Torrevieja în colaborare cu primăria din localitate și are ca scop promovarea și conservarea mâncării tradiționale, atât spaniole cât și internaționale.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII