A început campania electorală în Diapora. Viorel Badea „Iată de ce trebuie să fiu reales senator”
Este din 2008 în Parlamentul României. După două mandate de senator de diaspora, Viorel Badea, 48 de ani, născut la Craiova, absolvent de filologie, candidează din nou. Este pe primul loc pe lista PNL. I-am adresat câteva întrebări despre realizările mandatului său, pentru care ar merita să fie reales.
Viorel Badea vorbește despre politica făcută în biserică și despre numărul mic de parlamentari în diaspora, dar și despre cât a cheltuit cu deplasările în acești patru ani de mandat. În partea a doua a interviului senatorul Badea vorbește despre cea mai puternică acuzație care i se aduce pe Facebook: vom afla cum și mai ales de ce a votat pentru mărirea unor taxe consulare.
Domnule senator Viorel Badea, care este cea mai importantă realizare, una singură, pe care o puteți prezenta electoratului din diaspora și pentru care ați merita să fiți reales?
«După cum ştiţi, tipologia comunităţilor de români care compun colegiul pe care îl reprezint în Senatul României este deosebit de eterogenă: de la românii din Karaganda (Kazahstan) până în Birmingham (UK) sau Limassol (Cipru), solicitările conaţionalilor noştri au fost şi sunt, în continuare, foarte variate.
Dacă ar fi să punctez numai două proiecte iniţiate de mine în beneficiul românilor de pretutindeni, acestea ar fi: inițiativa construirii primului liceu românesc din afara graniţelor ţării, după al doilea război mondial, la Crasna în Nordul Bucovinei (Ucraina de azi), precum şi elaborarea unui raport de recomandare la Consiliul Europei privind protecţia şi statutul îngrijitoarelor provenite din Estul Europeicare muncesc în Europa Occidentală.»
Faceți parte din clasa politică românească, cu o imagine nu tocmai bună în rândul electorilor, din țară sau din străinătate. Vă reproșați ceva, ca om politic, ca membru al guvernului și Parlamentului?
«Aveţi dreptate atunci când spuneţi că imaginea clasei politice nu este tocmai bună, însă eu sper ca măsurile luate de către Partidul Naţional Liberal prin promovarea criteriilor de integritate ca demers de schimbare profundă a profilului politic al candidaţilor la alegerile parlamentare să producă efectul scontat.
În acelaşi timp, fac un apel şi către celelalte partide politice să promoveze persoane al căror contur profesional şi politic să se armonizeze perfect cu năzuinţele alegătorilor români din diaspora, care reprezintă un electorat special şi foarte senzitiv, atunci când este vorba de membrii Parlamentului. Dacă este să îmi reproşez ceva, ca om politic, este poate scăzuta capacitate de persuasiune, atunci când încercam să îi conving pe colegii mei din Parlament de necesitatea abordării prioritare a proiectelor destinate românilor din diaspora.»
Restul interviului îl puteți citi AICI!