O româncă, unul dintre cei mai premiați bucătari din Spania

O româncă din Sighetul Marmației, stabilită în Țara Bascilor, este unul dintre cei mai cunoscuți și premiați bucătari din Spania.

Spania

Micaela Pop a plecat cu 15 ani în urmă din România și s-a mutat împreună cu familia în Portugalia. Timp de trei ani, Micaela a lucrat mai întâi ca ajutor de bucătar și apoi ca bucătar, în mai multe restaurante unde a descoperit tainele bucătăriei.

După trei ani ea, împreună cu familia, au decis să se mute în Spania, într-o mică localitate din Țara Bascilor, Hondabirria.

Micaela s-a angajat ca bucătar la restaurantul Gran Sol, iar soțul ei lucrează în transporturi.

Românca s-a specializat în bucătăria minimalistă, adică o farfurie în care sunt servite preparate mici, gustoase şi cu un puternic impact vizual, pinchos (gustări) și tapas (aperitive).

SpaniaDe exemplu ea a reinterpretat rețeta de sarmale româneşti şi adaptat-o cerinţelor spaniole, fiind servite cu un sos de dovleac.

Meritele culinare ale Micaelei au fost recunoscute de-a lungul timpului prin numeroasele premii și distincții câștigate în toată Spania:

Spania

 

GIPUZKOA – Campionatul de pintxos (gustări)

2000 – Campion de Gipuzkoa pentru Originalitate

2001 – Campion de Gipuzkoa Originalitate

2003 – Campion de Gipuzkoa Originalitate

2006 – Campionatul Placa de Argint a Pintxos Gipuzkoa.

2007 – Campionatul Placă de argint Gipuzkoa Pintxos

2008 – Campion. Campionat Placă de aur de Gipuzkoa Pintxos

2011 – Campionatul Placa de bronz Pintxos Gipuzkoa

2014 – Campion. Campionat Placă de aur de Gipuzkoa Pintxos

2015 – Campionatul Placa de argint Gipuzkoa Pintxos

 

Ţara Bascilor – Campionatul  de pintxos

2008 – Finalist

2009 – Locul al treilea şi Premiul pentru inovaţie

2010 – Campion

2011 – Finalist

2013 – Campion

 

Campionatul Spaniei de Tapas (aperitive) și pintxos tradiţionale

A  fost finalistă fără întrerupere din 2006 până în 2012, a fost campion al Spaniei în 2006 și 2010, la Pintxo tradiţional.

Campion al Spaniei în 2009, pentru cel mai bun concept de Pintxo

 

Alte premii:

2007 şi 2009 – Aarhus (Danemarca).

2007 – Premiul Guild Salmon Bidasoa la secțiunea Cea mai bună combinaţie de arome

2008 – Primul concurs internaţional de Nortindal cu Premiul de cerneală calmar

2008 – Campion în Pintxos concurs Bilbao-Bizkaia

2008 – Cook  & Fashion Miramar Palace în Donostia-San Sebastián

2008 – Prezentarea la XII Zilele Calahorra Verdura. „legume excelente în bucătărie în miniatură”

2013 – „Picnic” în Cali (Columbia)

2014 – Demonstraţie pintxos în St. Petersburg (Rusia).

 

Campionatul Spaniei – Pinchos (gustări) medievale

2008 – Campion

2009 – Premiul pentru Originalitate

2010 – Campion

2013 – Campion

2015 – Campion în Hondarribia

Barul Gran Sol a fost selectat printre cele mai bune zece baruri tapas din Spania, în 2005, 2006, 2007 şi 2008.