Home ALEGERI PARLAMENTARE Românii din străinătate nu par interesați de votul prin corespondență
Românii din străinătate nu par interesați de votul prin corespondență

Românii din străinătate nu par interesați de votul prin corespondență

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În primele două luni de înscriere în Registrul electoral, 891 de români din străinătate au cerut acest lucru.

Românii din străinătate

Este vorba despre cetăţeni români cu domiciliul sau reședința în străinătate, care vor să voteze la alegeri parlamentare de la sfârşitul acestui an.

Un număr de 698 dintre aceste cereri vizează votul prin corespondenţă, iar 193 vizează organizarea de secţii speciale în apropierea domiciliului/reşedinţei, informează MAE într-un comunicat.

Înscrierea în Registrul Electoral a început la 1 aprilie şi se va încheia cu trei luni înainte de data alegerilor, care urmează să fie stabilită, conform legii, prin Hotărâre de Guvern.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte tuturor alegătorilor din străinătate că în acest an au la dispoziţie – pe lângă votul la secţiile de votare organizate în localurile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi institutelor culturale româneşti – posibilitatea de a vota prin corespondenţă sau la secţii de votare speciale înfiinţate în localităţi unde cel puţin 100 de persoane solicită acest lucru.

Pentru înscrierea în Registrul Electoral, alegătorii trebuie să parcurgă următorii pași:

– Să descarce formularul cererii de înscriere în Registrul Electoral, pentru votul în strainatate la alegerile parlamentare, de pe site-ul MAE, disponibil AICI.

-Să completeze formularul cu datele personale și să bifeze una dintre cele doua opțiuni: vot prin corespondență sau vot la o secție specială.

-Să semneze si sa dateze cererea;

-Să anexeze copia pașaportului cu menționarea statului de domiciliu sau copia actului de identitate împreună cu copia documentului care dovedește reședința în străinătate. Lista documentelor care atestă reședința în străinatate pentru fiecare stat este disponibilă pe site-ul MAE;
– Să depună personal sau prin poștă cererea de înregistrare și documentele anexate la misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul de domiciliu sau reședință.

Informații detaliate despre desfășurarea în străinătate a scrutinului electoral pentru Parlamentul României din anul 2016 se regăsesc pe site-ul MAE.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII